Resultater fra tidligere TV-aksjoner

NRKs innsamlingsråd tildeler TV-aksjonen og påser at det innsamlede beløpet blir brukt til det det er søkt om. Tildeling skjer etter søknad fra organisasjonene som ønsker å få TV-aksjonen. Organisasjonene forplikter seg til å levere både årlige rapporter og en sluttrapport etter fem år på hvordan midlene er benyttet.

 

TV-aksjonen NRK 2013 - Dagene som forsvinner

Nasjonalforeningen for folkehelsen

TV-aksjonen 2014 - Vann forandrer alt

Kirkens Nødhjelp

TV-aksjonen 2016 - Sammen får vi hjelpen helt frem

Røde Kors

TV-aksjonen NRK 2017 - hvert barn er en mulighet

UNICEF

Takket være TV-aksjone gir læringssentre nytt håp til barn og lokalsamfunn i Mali i Vest-Afrika.

– Jeg vil at Mali skal få freden tilbake, sier 12 år gamle Koumbéré Sankaré høytidelig.

Hun bor i en liten landsby nær byen Mopti i Mali. Her gir lokale læringssentre satt opp med midler fra TV-aksjonen nytt håp til både barna og lokalsamfunnet. Når sikkerhetssituasjonen i Mali forverret seg, ble Mopti et samlingssted for internfordrevne flyktninger. Det resulterte i at 464 skoler i regionen måtte stenge på grunn av utrygge forhold. Dette frarøvet tusenvis av barn mulighet til skolegang. Koumbérés skole var en av dem. Hun elsket å lære og tok det tungt at skolen måtte stenge. Men takket være støtte fra TV-aksjonen får hun nå fortsette sin reise mot en utdannelse. Nå går hun på skole i et læringssenter – et senter satt opp i landsbyen for at hun og andre barn skal få en sikrere fremtid.

Pengene fra TV-aksjonen 2017 gir skolegang til barn som er rammet av krig og konflikt. Les mer om hvordan UNICEF har brukt midlene fra TV-aksjonen her.

TV-aksjonen NRK 2018 - Mindre alene sammen

Kirkens Bymisjon

For detaljert innsyn i bruk av TV-aksjonsmidlene send gjerne en e-post til innsyn@nrk.no.