Engasjer deg

Engasjer deg!

Det finnes ingen grenser for hva du kan gjøre for å engasjere deg i årets TV-aksjon.

Givermuligheter

For privatpersoner er det hovedsakelig på aksjonsdagen søndag 20. oktober at man kan gi. Organisasjoner, næringslivsaktører og andre bidragsytere kan også velge å gi før aksjonsdagen. Det kan man gjøre ved å registrere beløpene sine på nett og få en faktura tilsendt, eller ved å bruke Spleis for å starte egne kontantløse innsamlingsaktiviteter.

Gi et bidrag

Kommuner, næringsliv, organisasjoner, skoler, barnehager, trossamfunn og lignende som vil gi et bidrag til TV-aksjonen kan registrere dette her og vil da få tilsendt faktura med KID-nummer. 

I tillegg til nettfaktura vil du få tilsendt et giverdiplom i samme e-post.  

På våre giversider vil du kunne gå inn og se på statistikken for din kommune eller fylke, og hvordan dere ligger an i forhold til resten av landet.

Spleis.no

Hvert år  engasjerer privatpersoner seg i TV-aksjonen gjennom å organisere egne innsamlinger. På Spleis.no kan du starte din egen innsamling og det samlede beløpet går direkte og uavkortet til TV-aksjonen. Din innsamling kommer automatisk opp som bidrag på kommunestatistikken på våre giversider.

Skal du arrangere bryllup, konfirmasjon eller bursdag og ønsker at gjestene heller skal gi til TV-aksjonen enn å gi deg en gave? Vil du selge kaker i nabolaget, men vil unngå å håndtere kontanter? Vil du holde et arrangement (konsert, utstilling, fest) der inntektene går til TV-aksjonen, men synes det blir for mye stress med kontanter?

Opprett din egen Spleis (f.eks Ola Nordmanns bursdagsgave) og folk kan enkelt betale med Vipps eller bankkort til din innsamling. Din spleis får en unik internettadresse som kan fungere som en betalingsterminal. Den som skal betale kan enkelt åpne nettleseren sin og skrive inn din unike adresse(fungerer også på mobilen). «For å betale gå inn på (f.eks) spleis.no/47739».

Fordelen er at alt gjøres automatisk og de som arrangerer kan til enhver tid se hvor mye de har fått inn totalt. Spleis kan brukes til salg av varer, konsert eller lokale auksjoner (budvinner betaler inn på spleisen). Fordelen er at arrangør ikke trenger å håndtere penger. Ønsker man likevel å kombinere dette med kontanter kan man selv betale inn til sin egen spleis i etterkant for å få samlet hele beløpet.

Skole? Registrer din skole her.

Har du spørsmål eller ønsker veiledning for å opprette en spleis? Send en e-post til andreas.mjelva@care.no så hjelper vi deg. Her kan du laste ned en veiledning.

Givermuligheter på aksjonsdagen

Privatpersoner bidrar først og fremst til TV-aksjonen på aksjonsdagen søndag 20.oktober ved å gi på bøssa. Dersom du ikke har kontanter kan du imidlertid også bruke Vipps. Bidrag via Vipps mellom kl. 16.00 og 18.00 (tidsrommet da bøssebærerne er ute og går) vil bli registrert som bøssebidrag i statistikken. 

Etter klokken 18 (når bøssebærerne er ferdige) vil det fortsatt være mulig å gi gjennom Vipps, SMS, bankoverføring eller telefon. Hvordan man kan gi på aksjonsdagen vil bli annonsert på dagen 20.oktober.