Nå er bøssebærerne ute og går!

Nå er bøssebærerne ute og går!

Klokken 16 brakte det løs; da la 100 000 bøssebærere ut på årets viktigste søndagstur. Ta dem godt imot!

Det meldes om god stemning og giverglede over hele landet. Barn og unge, foreldre og besteforeldre har tatt turen ut for å gå med bøsse. De bidrar til at kvinner i noen av verdens mest sårbare områder skal få mulighet til å tjene egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

– Det er helt utrolig at det er så mange mennesker som stiller opp for CARE i år. Jeg vil takke alle dere som er ute og går med bøssa nå. Hver enkelt at dere er med på å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder, sier generalsekretær i CARE Gry Larsen.

 

Flere betalingsmuligheter

Selv om mange husker på å ta ut kontanter til bøssebærerne, er det heldigvis mulig å bidra på andre måter. Når bøssebærerne er ute å går, mellom klokken 16 og 18, vil man kunne betale med Vipps. I dette tidsrommet vil bidraget registreres som bøssebeløp på den kommunen man befinner seg i. Vipps nummeret står på bøssen og på egne lapper som bøssebærerne blir utstyrt med når de skal ut og gå.

– Dette gjør at folk slipper å gå løs på ungenes sparegriser, i stedet kan de ta opp telefonen og gi mens bøssebærerne står på døra, sier aksjonsleder Vibecke Østby.

I år har det også blitt gjennomført mange innsamlinger via Spleis. Skoler, barnehager, trossamfunn, foreninger og en rekke privatpersoner har startet egne innsamlingsaktiviteter, og så langt samlet inn nesten fem millioner kroner.

– Det er utrolig rørende at så mange har engasjert seg og samlet inn penger helt på eget initiativ, sier Vibecke Østby.

Får du ikke gitt til bøssebæreren, åpnes alle giverkanaler klokken 18, når bøssebærerne er ferdige å gå – følg med på blimed.no.