Lot lokkene falle for TV-aksjonen

Lot lokkene falle for TV-aksjonen

Gina Margrete Roen(25) har hatt langt hår så lenge hun kan huske. Nå har hun barbert hele hodet for å støtte årets TV-aksjon.

- Jeg har vært opptatt av likestilling veldig lenge, og derfor gjorde TV-aksjonen ekstra inntrykk på meg i år. Det var noe med "Nå er det hennes tur" som traff meg - jeg følte at det var min tur til å trå til, forteller Roen.

Gina Margrete fulgte med på årets P3-aksjon og visste at de samlet inn penger via Spleis. Hun klikket seg inn for å få inspirasjon til hva som samlet inn mye. Det motiverte henne og resulterte i at hun opprettet sin egen Spleis. Der oppfordret hun publikum til å støtte TV-aksjonen, og klarte hun å samle inn 5000 kroner skulle hun ta hele håret. Hun oppnådde målet, og kvelden etter aksjonsdagen lot hun de lyse lokkene falle.

- Det var kompisen min Endre som klippet meg, og venninnen min Ingeborg dokumenterte med bilder. Det var veldig godt å ha dem med meg. Jeg må innrømme at jeg var litt redd for å angre etterpå, men da det først var gjort føltes det veldig greit, sier hun.

I etterkant har Gina Margrete bare fått positive rekasjoner av venner og familie.

- Jeg følte på at jeg kom til å se veldig annerledes ut uten det lange håret. Jeg hadde en skrekkblandet fryd dagen før, jeg har aldri hatt kort hår i hele mitt liv. Men, nå vil jeg si at det faktisk føles litt godt å være annerledes. Så er det jo for en god sak, avslutter hun.