220 millioner til årets TV-aksjon for CARE

220 millioner til årets TV-aksjon for CARE

TV-aksjonen samlet inn hele 220 millioner til CAREs arbeid for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

 – I dag har hele Norge åpnet både hjerter og lommebøker. Jeg er så takknemlig og rørt, sier Gry Larsen, generalsekretær i CARE. 

100 000 bøssebærere gikk årets viktigste søndagstur og banket på dører over hele landet for å samle inn penger til CAREs arbeid. Med midlene fra TV-aksjonen skal 400 000 kvinner få muligheten til å bestemme over sitt eget liv. 

 – På vegne av CARE vil jeg si tusen takk til alle frivillige, alle bøssebærere og alle givere som har bidratt. Resultatet av TV-aksjonen vil bety enormt mye for hver eneste en av de kvinnene som nå får mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt, sier Larsen. 

Alt fra Kongehuset og fylkesmenn, rådmenn og ordførere, til næringsliv, lag og foreninger, skoler og trossamfunn har stått på for å gjøre verdens største dugnad mulig.  

– Hver dør som er banket på, klem som er gitt, møte som er skapt og krone som er puttet på bøssa er helt uvurderlig. I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre stilt opp for å støtte det viktige arbeidet til CARE, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby. 

Landets skoler har arrangert skoleløp, stekt vafler, bakt og solgt tegninger og samlet inn svimlende 8 millioner kroner. Næringslivet over hele landet har engasjert seg og bidratt med 31 millioner. Også P3-aksjonen ga alt, bokstavelig talt med hud og hår, og sørget for ny rekord med utrolige 10, 8 millioner kroner til TV-aksjonen NRK CARE. Auksjonen fikk sitt høyeste bud noensinne på Radio Norge og Morgenklubbens radiosending som gikk for 550 000. Totalt samlet auksjonen inn 2, 26 millioner.

– Vi har all grunn til å være veldig stolte av vår felles innsats. Det er så rørende å se hvordan hele landet mobiliserer hvert eneste år for å gjøre verden til et litt bedre sted – én aksjon av gangen, sier aksjonslederen.